3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 7:30

INSP: A început trendul descendent al epidemiei COVID. Lista județelor

spot_img

Trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent în ultima săptămână în 10 județe, însă în București și alte 12 județe este în continuare ascendent, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

În urmă cu o săptămână, epidemia nu intrase pe un trend descendent în niciun județ. Dimpotrivă, 30 de județe și Capitala aveau o evoluție ascendentă, iar în restul aceasta era stabilă. Detalii aici

Potrivit raportului INSP, citat de G4Media, în județele Alba, Argeș, Botoșani, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Teleorman, Vaslui și Vâlcea, trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent săptămâna trecută.

În schimb, în București și județele Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș trendul epidemiei a fost ascendent.

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la data de 9 august sunt următoarele:

– In săptămâna 3 – 9 august, 35.1% din totalul cazurilor sau înregistrat in București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița.

– 30% din totalul deceselor au fost înregistrate in Argeș, Brăila, Dâmbovița, București si Prahova, în ultima săptămână.

– In 10 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.

– Se înregistrează un trend ascendent in 12 de județe si Municipiul București.

– 1 din 15 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

– 79.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați.

– 94.9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Ultima săptămâna este prima în care numărul de cazuri noi înregistrate a fost mai mic decât în precedentele șapte zile, după nouă săptămâni de creștere.

CITIȚI AICI RAPORTUL INSP