8.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 5:33
No menu items!

INSCOP: Pe cine vor românii selecţioner la Campionatul European din 2016

spot_img

Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu și Gheorghe Hagi se află în topul preferințelor românilor pentru ocuparea postului de selecționer la Campionatul European de anul viitor, reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Potrivit sondajului, în ceea ce privește antrenorul echipei naționale de fotbal a României la Campionatul European de anul viitor, 18,1% dintre respondenți consideră că acesta ar trebui să fie Mircea Lucescu, 17% apreciază că acest post ar trebui să fie ocupat de Anghel Iordănescu, iar 15,7% îl consideră pe Gheorghe Hagi drept cea mai bună variantă de selecționer.

Urmează, în ordine, Dan Petrescu (cu 5,1%), Cosmin Olăroiu (cu 3,7%) și Victor Pițurcă (cu 3,1%). Varianta unui antrenor străin este considerată drept cea mai potrivită de 2,5% dintre cei chestionați, în timp ce 0,5% au indicat un alt antrenor român decât cei de mai sus. Procentul non-răspunsurilor a fost de 34,2%.

În ceea ce privește meritul calificării, 45,3% dintre români cred că acesta revine jucătorilor, iar 20,9% îl atribuie noii echipe de antrenori ai naționalei care l-a înlocuit pe Victor Pițurcă. Procentul non-răspunsurilor la această întrebare este de 33,8%.

20,9% dintre români consideră că Naționala nu va trece de faza grupelor, 20% apreciază că aceasta va trece, 9% consideră că reprezentativa de fotbal a țării noastre va ajunge în sferturile de finală ale Campionatului European, 5,4% spun că echipa României va ajunge în semifinale, în timp ce 4,2% consideră că aceasta va juca în finală. 40,5% dintre cei chestionați nu au știut sau nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului „Adevărul”, în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie, pe un eșantion de 1.098 persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.