1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 6:11
No menu items!

Inovația, un aliat redutabil în lupta cu afecțiunile pielii

spot_img
  • Marilena Nedelcu

Medicii trag un semnal de alarmă. Numărul pacienţilor cu probleme dermatologice depistate în stadii avansate a crescut în perioada de pandemie. De teama îmbolnăvirii, pacienții au ajuns la medic doar atunci când simptomele bolii au devenit greu de suportat.

Bolile de piele au un impact major asupra calității vieții și, din fericire, inovaţia în medicină a dus la descoperirea de noi soluţii terapeutice, abordări noi atât de diagnosticare, cât și de tratament.

Asociația Local Working American Group – LAWG vă prezintă în cadrul unui proiect unic dezvoltat în România, prin intermediul Sursa Zilei, importanța terapiilor biologice în tratarea cu succes a unor afecțiuni grave.

Medicamentele biologice sunt definite de către legislația europeană drept “medicamente care conțin una sau mai multe substanțe active obținute sau derivate dintr-o sursă biologică.”

Medicul specialist este cel care poate prescrie aceste medicamente, informând pacientul despre eficiența tratamentului, beneficii, reacții adverse și interacțiunile medicamentoase.

În cadrul seriei de interviuri cu medici specialiști recunoscuți de comunitatea medicală, dar și cu medici și specialiști care reprezintă, în acest moment, vocea autorităților din sănătate, aflăm care sunt cele mai recente inovații și tratamente în dermatologie, de la dr. Alin Nicolescu, medic primar dermatolog, și prof. dr. farm. Robert Ancuceanu, fost președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).