15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:51
No menu items!

Innovation Norway: finanțări în valoare de 1 milion de euro pentru start-up-uri

spot_img

Innovation Norway a lansat, marți, 13 iulie, un apel în valoare de 1 milion de euro, care va finanța proiectele depuse de start-up-uri românești. Alocarea grantului este cuprinsă între 10.000 și 200.000 euro. Granturile pot reprezenta până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Noul program Innovation Norway se numește Boost to Romanian Business sector:Business growth in Start-ups in the areas of Green Industry Innovation, ICT and Blue Growth, iar accentul proiectelor care vor aplica la acesta trebuie să fie pe unul dintre cele trei domenii principale: inovarea în domeniul industriei verzi, creșterea albastră, tehnologia informației și comunicațiilor (TIC).

Grupul țintă pentru acest apel sunt microîntreprinderile și întreprinderile mici din România. Start-up-urile pot aplica pentru finanțare, împreună cu partenerii. Partenerii pot fi entități din România sau din unul dintre statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Scopul programului este ca proiectele să contribuie la creșterea cifrei de afaceri a profitului, la dezvoltarea și aplicarea de tehnologii, procese și soluții inovatoare, precum și la reducerea emisiilor de CO2 și la procese de producție mai eficiente din punct de vedere energetic, cât la crearea de noi locuri de muncă.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 18 noiembrie 2021.