10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 20:52

INML: patru dintre cele 27 de victime NU au fost încă identificate

spot_img

Autoritățile nu au date cu privire la identitatea a patru persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la Clubul Colectiv și care se află la Institutul Național de Medicină Legală (INML).

Reprezetanții Parchetului General au precizat, sâmbătă seara, într-un comunicat de presă, că o echipă constituită din reprezentanți de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Poliția Capitalei – Serviciul Omoruri, IGPR- Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică IGPR, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialiști din cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a efectuat sâmbătă prima parte a cercetării la fața locului.

Au fost ridicate probe care urmează să fie folosite pentru clarificarea a împrejurărilor în care a izbucnit incendiul.

“Au fost realizate activități de examinare și identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate în unitățile spitalicești, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate.

Totodată, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico- Financiare au fost verificate activitățile comerciale desfășurate în incinta clubului unde a avut loc evenimentul”, susțin procurorii.

De asemenea, specialiștii de la INSEMEX au terminat sâmbătă cercetarea locului unde a izbucnit incendiul.

“Am contribuit la cercetarea la fața locului. Am rugat colegii de la Criminalistică să ne ridice probele pe care le-am indicat, să ne transmită documentele necesare. Am găsit urme textile, urme de materiale arse sau pe jumătate arse. Așteptăm să vedem ce tip ce materiale pirotehnice s-au folosit. Era un singur extinctor mic, folosit”, a declarat Găman George, directorul INSEMEX Petroșani.

Ancheta va continua duminică cu activități de cercetare la fața locului și de identificare a persoanelor decedate și vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

În paralel, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunoștință despre împrejurările și modul în care a avut loc incidentul.