13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 19:06
No menu items!

Înmatriculările de autoturisme au crescut cu 22% față de anul trecut

spot_img

parc auto

Deși consumul de carburanți este în scădere, românii nu renunță la mașini, astfel că în trimestrul al treilea al acestui an înmatriculările de autoturisme au crescut cu 22% față de perioada similară a anului trecut. Per ansamblul primelor nouă luni, înmatriculările noi de vehicule rutiere, pentru transportul pasagerilor, au crescut cu 21,4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 80.900 de înmatriculări noi de autoturisme s-au făcut în trimestrul al treilea al acestui an, față de aproximativ 63.200 în perioada similară a anului trecut. Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 0,8% în primele nouă luni ale acestui an.

În primele nouă luni ale acestui an, înmatriculările de autoturisme au crescut cu aproape 18% față de perioada similară a anului trecut, iar cele de mopede și motociclete – cu 15%. Înmatriculările noi de autocamioane au rămas, în perioada ianuarie – septembrie 2013, la aproximativ același nivel cu cel din intervalul similar al anului trecut, respectiv la aproximativ 35.700 de unități.

”Faţă de trimestrul II 2013, în trimestrul III 2013 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 28,5%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 6,4%”, arată INS.

Cosmina Croitoru