15.3 C
București
vineri, 24 martie 2023 - 11:39
No menu items!

Înlocuitorul lui Trășculescu a făcut campanie pentru PNL, alături de Crin Antonescu

Un „ă” la patru secunde

Dorel de Iași

Se țin strâns

Cum sfidează Mario Iorgulescu

Africa se rupe-n două

S-a lăudat cu viteza pe TikTok

spot_img

Înlocuitorul deputatului Alin Trășculescu la conducerea PDL Vrancea este fostul liberal Gabriel Postolache, care, în 2008, făcea fervent campanie pentru PNL, în preajma alegerilor parlamentare, chiar alături de Crin Antonescu.

Un material de campanie din acea peroadă descria momentul în care Gabriel Postolache (în dreapta lui Antonescu, în fotografie), primarul comunei Țifești, susținea cu ardoare că ,,din această zi (octombrie 2008 – n.r.) am devenit oficial membru al Partidului Naţional Liberal”.

„Bun venit acasă, în PNL, domnule Postolache”

Mircea Ciopraga, deputat PNL şi candidatul din 2008 al PNL pentru Camera Deputaţilor în cadrul Colegiului 5 din Vrancea, a primit cu bucurie vestea şi a apreciat alegerea lui Postolache drept pe o decizie înţeleaptă: ,,Bun venit, acasă, în PNL, domnule Postolache Gabriel, primar al Comunei Ţifeşti!’’

De fapt, Gabriel Postolache a fost un politician care a baleiat între PNL și PDL, fiind membru când într-unul, când în altul, după ce, inițial, fusese înscris în Partidul Ecologist, iar, apoi, în PSD.

În iulie 2008, primarul din Ţifeşti a trecut la PNL, iar Nini Săpunaru anunţa atunci că-l va pune candidat peste patru ani. Postolache a trecut atunci la PNL, dar fără a demisiona din PDL, pentru a nu-şi pierde funcţia, în care se afla la al treilea mandat.

Deputatul Nini Sapunaru spunea atunci că primarul a mai fost membru al PNL în perioada 1997-2000.

Gabriel Postolache afirma că a trecut la PNL deoarece nu a fost ajutat în timpul campaniei de conducerea judeţeană a PDL. „Am trecut prin momente grele în campanie, pe care nu mi le imaginăm. Am considerat că oamenii s-au maturizat, că nu se vând, dar m-am înşelat. Şi atunci am avut nevoie de ajutorul partidului. În schimb mi-au sărit în ajutor domnii Sapunaru şi Orban. Şi atunci am hotărât să fiu alături de aceşti oameni care m-au ajutat, spunea la acea vreme Postolache.

La acel moment, primarul, care acum candidează pentru un mandat de senator, era şi membru al Birouului Permanent Judeţean al PDL, în care fusese numit cu o săptămână înainte.

Alin Trășculescu a spunea atunci că nu ştia de decizia luată de primarul Tifestiului. „Cred că a fost o idee proastă a celor de la PNL cu prezentarea unui primar. Şi noi avem discuţii cu primari PNL având în vedere că este iminentă venirea PDL la guvernare şi situaţia se va schimba în mod dramatic pentru PNL. ”, a declara Trășculescu.

Gabriel Postolache a fost ales pentru prima dată primar al Țifeștiului în anul 2000, din partea ecologiştilor, după care a trecut la PSD. În anul 2006, la cel de-al doilea mandat, primarul a trecut la PDL.

În luna iunie a acestui an, Gabriel Postolache anunţa că a renunţat la funcţiile pe care le avea în conducerea PDL Vrancea, în semn de nemulţumire faţă de situaţia organizaţiei. Astfel, primarul a pierdut funcţia de vicepreşedinte şi de purtător de cuvant al PDL Vrancea.

 

Cristi Ciupercă

Articolul precedent
Articolul următor