0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 5:14
No menu items!

Înlocuitorii lui Lucian Papici și Mariana Alexandru la șefia Secției I a DNA, aviz favorabil de la CSM UPDATE

spot_img

CSM_SZ

  • UPDATE

CSM a avizat favorabil, luni, numirea lui Gheorghe Popovici și a lui Dănuț Volintiru în funcțiile de procuror șef, respectiv procuror-șef adjunct al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA.

Membrii Secției pentru procurori a CSM au votat în unanimitate numirea celor doi la șefia Secției I a DNA.

De asemenea, aviz favorabil a primit și Mariana Alexandru, propusă pentru funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.

În timpul interviului susținut la CSM, Gheorghe Popovici a spus că există o stare de stres în rândul procurorilor Secției I, din cauza presiunilor venite din partea mass-media și a unor persoane nemulțumite de soluțiile date de procurori.

La rândul său, Dănuț Volintiru a menționat că una dintre problemele identificate este lipsa comunicării adecvate între secțiile DNA.

Gheorghe Popovici și Dănuț Volintiru, propuși de ministrul justiției pentru funcția de procuror șef, respectiv procuror-șef adjunct al Secției de combatere a corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vor fi audiați luni la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Cei doi îi înlocuiesc pe procurorii Lucian Papici și Mariana Alexandru la șefia Secției I a DNA.

De asemenea, CSM o va audia luni și pe Mariana Alexandru, propusă pentru funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.

Cei trei procurori își vor susține pe rând proiectele de management în cadrul unui interviu, după care vor răspunde întrebărilor puse de membrii CSM.

R.D.