10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:31
No menu items!

Înjurăturile i-au adus lui Radu Mazăre un nou dosar penal

spot_img

DNA a făcut denunț împotriva lui Radu Mazăre, care a adresat invective la adresa procurorului care l-a adus cu mandat la audieri. Dosarul va fi instrumentat de Parchetul General.

Mazare-3_SZ

DNA susține că prin afirmațiile făcute, Radu Mazăre poate fi cercetat penal, pentru infracțiunea de presiune asupra justiției, faptă prevăzută în Noul Cod Penal.

Potrivit dispoziţiilor art. 276 C.pen., este incriminată fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de către organul de urmărire penală a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a-l influenţa sau intimida. Caracterul nereal al acestor afirmaţii rezultă din analiza activităţilor de urmărire penală efectuate în dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunoştinţă în urma exercitării drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar.

comunicat DNA

DNA mai susține că împrejurarea publică în care Mazăre a făcut aceste afirmații și limbajul folosit de acesta denotă influențarea și intimidarea procurorului care face urmărirea penală în cauză.

Și CSM a dat publicității, luni, concluziile raportului prin care stabilește că Radu Mazăre a depășit limitele discursului public politic.

S.M.