27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:25
No menu items!

Inițiativa România Liberală s-a aliat cu Forța Civică și PNȚCD

spot_img

Forţa Civică şi PNŢCD au semnat, sâmbătă, un protocol cu Iniţiativa România Liberală (IRL) pentru includerea asociației conduse de Vlad Moisescu în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr. Din partea IRL, au fost prezenţi preşedintele asociaţiei, dar şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi deputatul Diana Tuşa, care, alături de liderii FC şi PNŢCD, Mihai Răzvan Ungureanu, respectiv Aurelian Pavelescu, au susținut unificarea forţelor de dreapta.

Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit despre liderii IRL ca fiind „vechi amici”, care „au dovedit că te poţi despărţi de rău făcând bine”, referindu-se la plecarea acestora din PNL.

Vlad Moisescu a arătat că a găsit în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr toate resursele pentru a da românilor de dreapta speranţa că interesele lor sunt reprezentate şi a spus că, în opinia sa, constitutirea alianţei DA în noua formulă reprezintă „un pas uriaş către unificarea dreptei”, informează Mediafax.

Moisescu a precizat că IRL rămâne o asociaţie şi nu se transformă în partid, dar se va implica în procesul de relansare a PNŢCD, iar proiectul Mihai Răzvan Ungureanu devine şi proiectul acestei asociaţii. Liderii acestor formaţiuni precizând că vor avea candidat unic la prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare.

Scopul este în continuare o listă comună sub sigla PPE la alegerile europarlamentare, un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2014 şi construcţia unei forţe capabile să câştige alegerile locale şi generale din 2016

Vlad Moisescu
președintele IRL

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, i-a transmis preşedintelui PDL, Vasile Blaga, că ar fi bine să vină „la o masă comună de dialog, pentru că acesta este interesul politic, interesul electoratului de dreapta”.

Electoratul de dreapta vrea unitatea partidelor de dreapta şi cred că este momentul de a-i face o invitaţie deschisă domnului preşedinte Vasile Blaga la dialog cu alianţa DA, pentru a nu fi percepuţi într-o viitoare campanie electorală pentru europarlamentare sau chiar şi pentru prezidenţiale ca formule politice competitoare, de concurenţă pe eşichierul dreptei. Sperăm să avem un răspuns cât de repede, sper că invitaţia la dialog este una binevenită, nu doar pentru preşedintele Vasile Blaga, ci şi pentru ONG-urile de dreapta

Aurelian Pavelescu
președintele PNȚCD

El a lansat acest mesaj după ce a precizat că ştie că Vasile Blaga s-a pronunţat în ultimul timp, în repetate rânduri, în sensul că PDL va merge singur la alegerile europarlamentare.

Valeriu Motoc