4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:38
No menu items!

Îngrijirea părului pe timpul verii

spot_img

Ingrijirea părului pe timpul verii

Podoaba noastră capilară are nevoie de o îngrijire specială pe timp de vară. Dacă vrem un păr sănătos şi strălucitor, uleiurile naturale, măştile şi alte tratamente speciale nu trebuie să ne lipsească din programul de îngrijire, potrivit www.mamistietot.ro.

Uleiuri naturale

Cel mai simple tratamente pe care le poţi folosi pe timp de vară sunt cele cu uleiuri naturale. Uleiurile hidratează şi dau strălucire şi celui mai tern şi mai uscat păr. Un foarte bun aliat pentru părul tău este uleiul de argan. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare.

De asemenea, poţi adăuga şi alte uleiuri naturale (de măsline, de migdale etc) în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Ele hrănesc firul de păr cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitină şi acizi graşi. Poţi adăuga 1-2 capsule de vitamina E în ulei de păr sau chiar 1-2 capsule de ulei de peşte. Vei avea cel mai strălucitor păr.

Măşti “home made”

Când vine vorba de măşti şi tratamente naturale, în timpul verii posibilităţile sunt multiple. Mai ales că ai la dispoziţie foarte multe ingrediente naturale. O mască hrănitoare pe care să o laşi să acţioneze mai mult de 2-3 minute, pentru părul tău afectat de soare, este soluţia perfectă.

O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

Citește mai mult pe http://mamistietot.ro/ingrijirea-parului-in-sezonul-estival/

 

C.I.