20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:39

Inginer român răpit în sudul Nigeriei

spot_img

Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, afirmă surse citate de publicaţia nigeriană “Daily Post”.

Incidentul a avut loc luni seară pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

Bărbați înarmaţi au atacat un grup care escorta cetăţeni străini, reuşind să răpească un inginer român.

Potrivit sursei citate, la locul incidentului s-a produs un schimb de focuri sporadic între gărzile de securitate ale românului și răpitori.

Un purtător de cuvânt al poliției din statul Delta a confirmat incidentul pentru “Daily Post”, menționând că românul a fost răpit luni seara.

În sudul Nigeriei există, din anii 1990, un conflict între grupuri locale care se opun exploatării resurselor petroliere de către companii occidentale şi serviciile de securitate. Începând din anul 2004, numeroşi angajaţi ai companiilor occidentale au fost răpiţi, fiind eliberaţi după plata unor răscumpărări.

Ambasada României în Nigeria a cerut autorităţilor nigeriene să depună toate eforturile pentru salvarea cetăţeanului român.

R.D.