23.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 0:43
No menu items!

Înghețată de vanilie

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_vanilie

Ingrediente:

  • 100 ml smântână lichidă,
  • 50 gr zahăr,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 ml lapte condensat,
  • 1 baton vanilie,
  • sirop de vișine,
  • fructe proaspete.

 Mod de preparare:

Smântâna lichidă împreună cu batonul de vanilie se pun într-o cratiță la foc mediu, amestecând din când în când. Se lasă să dea în clocot, apoi se ia de pe foc și se scoate batonul de vanilie. Se lasă să se răcească.

Gălbenușurile de ou se amestecă cu zahărul la bain marie. Zahărul se va topi și încet, încet compoziția va începe să se îngroașe. Atunci se ia bolul de la bain marie și se lasă să se răcească.

Când smântâna ajunge la temperatura camerei, se amestecă cu laptele condensat, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, apoi se adaugă peste compoziția de ou și zahăr care s-a răcit deja. Se amestecă bine cu un tel sau mixer. Compoziția obținută se toarnă în forme și se dă la rece pentru 3-4 ore.

După ce înghețata s-a întărit, se scoate cu grijă din forme.

inghetata_vanilie1

Se servește rece, ca atare sau cu sirop și fructe proaspete.

inghetata_vanilie3

Savurați cu plăcere!

inghetata_vanilie4Nicoleta Popa