Înghețată de pepene galben

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_pepene

Ingrediente:

  • 500 gr pepene galben,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 30 ml lapte,
  • 2 linguri zahăr (40-45 gr)

Mod de preparare:

Pepenele se taie în cuburi, medii ca mărime, și, cu ajutorul unui tocător sau robot de bucătărie, transformăm cuburile în piure.

inghetata_pepene1

Gălbenușul  de ou se amestecă cu zahărul la bain-marie. Zahărul se va topi și, încet-încet, compoziția va începe să se îngroașe. Atunci se ia bolul de la bain-marie și se lasă să se răcească. Se toarnă peste el laptele, care a stat la temperatura  camerei și piureul de pepene și se amestecă bine.

Formele în care urmează a fi turnată înghețata, se spală și, înainte cu 20 minute de a fi umplute, se dau la congelator.

Se toarnă înghețata în forme și se lasă la congelator pentru 4-5 ore.

inghetata_pepene2

Se servește ca atare, sau  cu topping de ciocolată.

inghetata_pepene3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU