Înghețată de mure

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_mure

Ingrediente:

  • 400 gr mure,
  • 50 ml smântână lichidă,
  • 50 gr zahăr,
  • 1 linguriță zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Murele se spală și se lasă la scurs.

inghetata_mure1

Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie se transformă fructele proaspete într-un piure. Se trece apoi prin sită, înlăturând astfel semințele. Va rezulta un sos fin și parfumat.

inghetata_mure2

Smântâna se amestecă cu zahărul până când acesta se dizolvă. Se bate cu un tel sau cu mixer de bucătărie, pâna când își schimbă volumul și devine consistentă.

Se toarnă sosul de mure peste frișcă și zeama de lămâie și se amestecă bine.

inghetata_mure3

Compoziția obținută se toarnă în forme și se dă la rece pentru 4-5 ore.

inghetata_mure4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU