Înghețată de fructe

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_fructe

Ingrediente:

  • 1 banană,
  • 2 piersici,
  • 2 felii de portocală,
  • 2 albușuri de ou,
  • 50 gr zahăr,
  • 1 linguriță lapte condensat,
  • fulgi de ciococlată.

 Mod de preparare:

Piersicile se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi. Banana (se alege una foarte coaptă) se taie felii, iar feliile de portocală se curăță de membrana albă, pentru a împiedica înghețata să se amărască.

inghetata_fructe1

Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie transformăm fructele într-un piure fin.

inghetata_fructe2

Se adaugă apoi zahărul și se amestecă pâna când acesta se va dizolva în totalitate.

Separat, albușurile se bat spumă, cu puțină sare.  Când volumul acestora crește și consistența este cea dorită, se adaugă peste piureul de fructe și laptele condensat și se amestecă bine cu un mixer sau cu un tel. La final, se adaugă fulgii de ciocolată.

inghetata_fructe3

Formele în care urmează să fie turnată înghețata se țin la congelator cel puțin 30 minute înainte de a fi umplute.

Înghețata se toarnă în forme și se dă la congelator pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte.

inghetata_fructe4

Se servește direct de la congelator, ca atare sau cu sirop de fructe peste ea.

inghetata5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU