vineri, 4 decembrie 2020 - 8:02

Înghețată cu nucă și cireșe

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...

Iohannis îndeamnă românii să meargă la urne indicându-le să voteze PNL

Președintele Klaus Iohannis încalcă din nou prevederile constituționale și se situează în afara poziției de arbitru pe scena politică, făcând campanie și îndemnând electoratul...

Sinucidere la ATI: un pacient cu covid și-a luat viața, spânzurându-se

Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon ATI al Spitalului Județean din Galați, cazul fiind investigat de poliție pentru infracțiunea de...

Germania și Huawei: câtă încredere și cât control?

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Strategia germană privind rolul concernului tehnologic chinez Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G, pare să se apropie de forma finală. Ministrul federal de...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_cirese

Ingrediente:

  • 50 gr nucă măcinată,
  • 100 gr cireșe,
  • 150 gr smântână lichidă,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 3 gălbenușuri,
  • 100 gr zahăr.

Mod de preparare:

Gălbenușurile  se amestecă cu zahărul la bain-marie.

inghetata_cirese2

Zahărul se va topi și, încet-încet, compoziția va începe să se îngroașe. Atunci se ia bolul de la bain-marie și se lasă să se răcească.

Smântâna se bate spumă și se amestecă cu laptele condensat, apoi se adaugă peste compoziția de ou și zahăr, care s-a răcit deja.

inghetata_cirese3

Cireșele se spală, se curăță de codițe și de sâmburi și se lasă la scurs pe un prosop absorbant, apoi se tamponează pentru a îndepărta în totalitate apa de pe ele.

inghetata_cirese4

Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, se transformă cireșele în piure. Se trece  piureul printr-o sită și se dă într-un clocot. Se lasă să se răcească până la temperatura  camerei, apoi se amestecă cu nuca măcinată și se toarnă peste amestecul de smântână și ou. Se folosește o spatulă sau o lingură din lemn și astfel textura compoziției va fi  pufoasă.

Compoziția obținută se toarnă în forme și se dă la rece pentru 3-4 ore.

Se servește rece, cu sirop de fructe sau cu fructe proaspete.

inghetata_cirese5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Duel de mahala între Ponta și Cioloș. VIDEO

Cei doi candidați la alegerile parlamentare Victor Ponta și Dacian Cioloș, lideri ai partidelor Pro România și USR-PLUS, foști premieri ai României, au avut...

OMS ia în calcul „certificarea electronică” a vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă statelor să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care și-au revenit din COVID-19, dar investighează perspectivele utilizării certificatelor...

Judecătorul Bogdan Mateescu, noul șef al CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte. Judecătorul Bogdan...

Iohannis le-a întors spatele magistraților, după ce a ținut un discurs politic la ședința CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit, joi, aula Facultății de Drept pe post de tribună politică, fără a rata momentul de discursuri de campanie electorală,...

SUA schimbă regulile carantinei: Persoanele expuse la Covid, asimptomatice și cu test negativ, stau șapte zile izolate

Persoanele care ar fi putut avea expunere la coronavirus, dar care sunt asimptomatice, pot rămâne în carantină timp de șapte zile, în loc de...