Înghețată cu nucă și cireșe

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_cirese

Ingrediente:

  • 50 gr nucă măcinată,
  • 100 gr cireșe,
  • 150 gr smântână lichidă,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 3 gălbenușuri,
  • 100 gr zahăr.

Mod de preparare:

Gălbenușurile  se amestecă cu zahărul la bain-marie.

inghetata_cirese2

Zahărul se va topi și, încet-încet, compoziția va începe să se îngroașe. Atunci se ia bolul de la bain-marie și se lasă să se răcească.

Smântâna se bate spumă și se amestecă cu laptele condensat, apoi se adaugă peste compoziția de ou și zahăr, care s-a răcit deja.

inghetata_cirese3

Cireșele se spală, se curăță de codițe și de sâmburi și se lasă la scurs pe un prosop absorbant, apoi se tamponează pentru a îndepărta în totalitate apa de pe ele.

inghetata_cirese4

Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, se transformă cireșele în piure. Se trece  piureul printr-o sită și se dă într-un clocot. Se lasă să se răcească până la temperatura  camerei, apoi se amestecă cu nuca măcinată și se toarnă peste amestecul de smântână și ou. Se folosește o spatulă sau o lingură din lemn și astfel textura compoziției va fi  pufoasă.

Compoziția obținută se toarnă în forme și se dă la rece pentru 3-4 ore.

Se servește rece, cu sirop de fructe sau cu fructe proaspete.

inghetata_cirese5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU