vineri, 7 august 2020 - 14:53

Îngheţată de căpşuni

Ioan Aurel Pop: Educația online și reducerea orelor de curs vor îndobitoci tinerii și-i va dezumaniza

Învățământul preponderent online și reducerea orelor pentru materiile predate în școli, anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie, vor avea consecințe dramatice asupra generațiilor viitoare,...

Pană de curent în trei sectoare din București. Și Guvernul a rămas fără electricitate

O pană masivă de curent s-a produs vineri, în jurul orei 13.00, în București, fiind afectate mai multe cartiere, sectoarele 1, 5 și 6....

DSP București va fi condusă de un general de armată

Ministerul Sănătății a decis să instaleze o conducere militară la Direcția de Sănătate Publică București, potrivit unor surse citate de Antena 3. Cel care va...

Peste 50% din cazurile pozitive din Iași sunt persoane întoarse din concediu. Cum se răspândește virusul în hotel

În ultima perioadă, în medie, 15 persoane la fiecare 25 de depistaţi pozitiv la testele Covid-19 din județul Iași au fost anterior în concediu...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_capsuniIngrediente:

  • 150 gr căpşuni,
  • 100 ml smântână lichidă,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 100 gr zahăr,
  • 50 gr ciocolată albă,
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Căpşunile se spală, se rup codiţele şi se lasă la scurs pentru 30 minute. Se taie apoi cuburi şi se amestecă cu 50 gr zahăr. Se pun într-o cratiţă şi pe foc mediu.

inghetata_capsuni1

Se amestecă continuu şi se lasă până când dă în clocot. Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească. Când ajunge la temperatura  camerei, se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie şi se trece prin strecurătoare. Sosul format se dă la rece.

inghetata2

Smântâna lichidă se pune într-un bol la bain-marie şi se amestecă cu zeama de lămâie şi restul de zahăr până ce dă în clocot. Se pune apoi bolul pe un prosop şi se lasă să se răcească până când ajunge la temperatura camerei.

Când ajunge la temperatura dorită, smântâna se amestecă cu laptele condensat, cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, apoi se toarnă sosul de căpşuni păstrat la rece. Se toarnă în formele dorite şi se lasă la congelator pentru 3-4 ore.

inghetata3

Se serveşte ca atare, cu fructe proaspete sau cu sos de căpşuni.

inghetata4

Pur şi simplu, un deliciu!

inghetata5Nicoleta Popa

Vechile răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a lupta contra coronaviruslui

Infecţiile anterioare cu virusurile care provoacă răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a recunoaşte şi ataca virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19, conform unui nou...

Câți bani vor primi angajații și angajatorii de la stat, dacă le-au fost afectate contractele, din cauza pandemiei

Guvernul va adopta, în şedinţa de vineri, o ordonanță de urgență pentru angajaţii şi angajatorii care se confruntă cu situaţii de diminuare a contractelor,...

Lucian Bode: Autostrada Unirii ar trebui finalizată în 2027

Ministrul transporturilor, infrastructurii şi telecomunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la Iaşi, că în anul 2027 ar trebui finalizată Autostrada Unirii. "Toată lumea spune, în...

Administrația Prezidențială spune că Iohannis a greșit în privința redeschiderii școlilor

Administrația Prezidențială recunoaște,  într-un comunicat de presă,  că președintele Klaus Iohannis a greșit când a vorbit despre redeschiderea școlilor.  După ce ziarul Libertatea a demonstrat...

Covid-19: Bolnavii asimptomatici sau cu simptome ușoare ar putea beneficia de o imunitate legată de limfocitele T (studii)

Ar putea fi unii oameni protejați împotriva Covid-19 în ciuda unui test serologic negativ sau fără să fi contactat niciodată boala? O imunitate încă...