9.1 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 3:53

Infractorii din Europa, pe eumostwanted.eu. Ce români sunt cei mai căutaţi

Europol a lansat site-ul eumostwanted.eu, pentru a-i depista pe cei mai căutaţi infractori din ţările europene.

Site-ul are o aplicație care permite tuturor cetățenilor să ofere informații utile și este lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams, o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional, cu sprijinul EUROPOL.

România apare cu doi astfel de urmăriţi – Gregorian Bivolaru, condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor şi Robert Gîrleanu, condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor.

Disponibil în 17 limbi europene, site-ul va fi administrat de echipele poliţiilor membre din fiecare stat, care vor publica informaţii despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, atât condamnați, cât și suspectați că ar fi comis infracțiuni grave sau acte de terorism în Europa.

Fiecare țară va publica un număr restrâns de persoane urmărite, care va fi în permanență ajustat, în funcție de priorități. De asemenea, reprezentanţii ţării respective vor primi eventualele informaţii apărute despre urmăriţii pe care îi caută.

S.M.