14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 0:43

Informare meteo: Ploi şi ninsori, până mâine dimineaţă

spot_img

În Moldova vor predomina ninsorile, iar în Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

ninsori 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteorologică de precipitații mixte, polei și intensificări ale vântului valabilă în întreaga țară până joi dimineață.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 decembrie, ora 10,00 — 11 decembrie, ora 8,00, precipitațiile se vor restrânge către estul și sud-estul țării unde și vântul va diminua treptat în intensitate, dar rafalele vor mai atinge 45…55 km/h.

În Moldova, Carpații Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile, iar în Muntenia și Dobrogea se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Izolat se va forma polei și se vor mai cumula cantități de apă de 15…20 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, noi atenționări nowcasting Cod Galben de vânt puternic, polei și ploaie înghețată, valabile pe raza a cinci județe din nord-estul și sud-estul țării, până la ora 13,00.

Potrivit meteorologilor, între orele 10,00 și 13,00, local în județul Ialomița, în nordul județului Călărași și în sudul județului Brăila se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală pot depăși 55-60 km/h.
De asemenea, în același interval orar, local în județele Iași și Neamț sunt prognozate depuneri de polei și ploaie care îngheață.