11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:04

Informare METEO de vremea rea până vineri

spot_img

Meteorologii au prelungit, joi, informarea de ploi, ninsori la munte, temperaturi scăzute și brumă până în dimineața zilei de vineri, la nivelul întregii țări.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 6 octombrie, ora 10.30 – 7 octombrie, ora 10.00, în Maramureș, Crișana, precum și în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 litri/metrul pătrat și, izolat, 25 – 30 l/mp.

De asemenea, în zona de munte vor predomina ninsorile și, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele, la rafală, vor atinge 65 – 70 kilometri/oră.

ANM menționează că vremea se va menține deosebit de rece în special în regiunile intra-carpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde se va produce brumă.

Totodată, începând din seara zilei de vineri, 7 octombrie, și până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat și vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza informarea emisă joi.

R.D.