6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:51
No menu items!

Infirmiera spaniolă infectată cu Ebola nu mai are acest virus

spot_img

Asistenta a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie, după ce a tratat doi misionari de febră hemoragică Ebola

 

Ebola

 

Infirmiera spaniolă care a fost prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii nu mai are încărcătura virală, potrivit rezultatelor unui test efectuat duminică, a anunţat Guvernul spaniol, potrivit AFP.

 

Rezultatul testului la care a fost supusă astăzi Teresa Romero, 44 de ani, internată pe 6 octombrie la spitalul Carlos III din Madrid, “este negativ”, a declarat Comitetul interministerial responsabil de monitorizarea virusului în Spania într-un comunicat, citat de AFP.

 

Romero va fi supusă unui nou test “în următoarele ore”, a precizat Comitetul, adăugând că “starea de sănătate a pacientei (…) se ameliorează”.

Teresa Romero, infirmieră la spitalul Carlos III, a devenit la 6 octombrie prima persoană care a contractat virusul Ebola în afara Africii. Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie, după ce a tratat doi misionari de febră hemoragică Ebola care au fost repatriaţi la 8 august şi respectiv la 22 septembrie şi au decedat câteva zile mai târziu.

 

Cincisprezece persoane — inclusiv soțul asistentei — care au avut contact cu pacienta se află sub observație în același spital. Ele “nu prezentau simptome” duminică, potrivit comunicatului. Este nevoie să se aștepte 21 de zile, perioada de incubație, pentru a fi sigur că nimeni nu a fost contaminat în timpul spitalizării bolnavei.

 

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).