0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:51
No menu items!

Indonezia și Thailanda ar putea vaccina oamenii cu a treia doză anti-covid

spot_img

Indonezia și Thailanda iau în considerare vaccinarea cu o doză suplimentară a angajaților din domeniul medical, imunizați deja cu vaccinul chinezesc Sinovac împotriva COVID-19, de teamă că serul nu ar fi destul de eficient.

Unele țări, inclusiv Turcia și Emiratele Arabe Unite, au început deja vaccinarea suplimentară a celor care au făcut vaccinuri chinezești, de teamă că acestea ar putea să nu fie la fel de eficiente împotriva variantelor noi și mai transmisibile ale coronavirusului.

Dar provocările cu care se confruntă Asia de Sud-Est sunt mult mai mari. Multe țări din regiune se bazează foarte mult pe vaccinurile chinezești pentru că au acces redus la produse occidentale, iar ratele de vaccinare sunt sub 10%.

De asemenea, regiunea se confruntă cu o creștere record a cazurilor de COVID-19 și deceselor, din cauza variantei Delta. Mai mult, numărul tot mai mare de infectări în rândul angajaților din domeniul medical, în ciuda imunizării complete cu vaccinul Sinovac, pun și mai multă presiune pe sistemele sanitare deja ajunse la limită.

„Sunt mulți medici care au fost vaccinați cu două doze, dar au avut simptome medii și severe sau chiar au murit”, a spus Slamet Budiarto, director adjunct al Asociației Medicale Indoneziene.

„Este timpul ca personalul medical să facă o a treia doză pentru a-l proteja de impactul unor noi variante mai severe și îngrijorătoare”, a spus Melki Laka Lena, vicepreședinte al comisiei parlamentare pentru sănătate.