8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 2:34

India: O turistă daneză, victima unui viol în grup la New Delhi

spot_img

india

O turistă daneză a fost victima unui viol în grup, marți seara, în centrul capitalei indiene New Delhi, într-o nouă agresiune împotriva unei femei în India, informează miercuri AFP, citând surse ale poliției indiene.

Femeia, în vârstă de 51 ani, a fost atacată de un grup de cel puțin șase bărbați, pe care îi rugase să-i arate drumul spre hotelul unde era cazată, într-o zonă populară printre turiști, în centrul capitalei indiene.

„Ea se rătăcise în momentul producerii incidentului. Poliția a identificat suspecții, ei urmând să fie interogați. O anchetă este în curs”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției din New Delhi, Rajan Bhagat.

Potrivit agenției de presă Press Trust of India (PTI), turista daneză a întrebat un grup de bărbați în apropiere de gara din New Delhi cum să ajungă la hotel, în timp ce se întorcea dintr-o vizită la un muzeu. Aceștia au condus-o, sub amenințatea cuțitului, într-un loc izolat, unde au violat-o, iar apoi i-au furat banii și un iPad, relatează postul de televiziune NDTV.

Această nouă agresiune sexuală intervine la numai zece zile după presupusa agresiune împotriva unei turiste poloneze, care a fost drogată și violată de un șofer de taxi în timp ce se îndrepta spre New Delhi, împreună cu fiica sa de doi ani.

Totodată, India a comemorat în luna decembrie un an de la moartea unei tinere studente, în urma unui viol în grup la New Delhi, un eveniment care a zguduit întreaga țară și a scos la lumină violențele împotriva femeilor în țara sud-asiatică.

C.A.