1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:45
No menu items!

India: Insecticid descoperit în mâncarea consumată de cei 22 de copii decedați

spot_img

India: Insecticid descoperit în mâncarea consumată de cei 22 de copii decedați

Medicul Amarkant Jha Amar de la Patna Medical College a declarat joi că rapoartele postmortem în cazul celor 22 de copii decedați marţi după ce au servit masa de prânz la cantina şcolii lor în estul Indiei au relevant că fie în alimente, fie în uleiul de gătit, s-ar fi aflat insecticid, informează Associated Press.

Medicul indian a subliniat că rezultatele analizei chimice a ingredientelor preluate de la şcoala din satul Gandamal, situat la 80 de kilometri nord de Patna, capitala statului Bihar, nu sunt încă definitivate.

Potrivit unui oficial local, cei 22 de elevi ar fi putut muri în urma unui act deliberat de otrăvire, precizează Xinhua.

Ministrul educaţiei din statul Bihar, Prashant Kumar Shahi, a declarat pentru media de stat că în produsele alimentare servite copiilor, au fost identificate urme de fosfor organic, o otravă letală.

„Este un caz de otrăvire criminal”, a subliniat el.

Prashant Kumar Shahi a afirmat că ingredientele folosite la gătit proveneau de la un magazin condus de soţul directoarei şcolii care face parte dintr-un partid politic rival al guvernului de stat.

C.I.