15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:30

India este terorizată de virusul Nipah! Numărul victimelor crește

spot_img

Virusul Nipah a făcut două noi victime în statul indian Kerala (sud), ridicând numărul total al deceselor cauzate de acesta la 15, informează DPA, citată de Agerpres.

De asemenea, cele două noi cazuri de Nipah identificate în acest stat aduc numărul total de cazuri confirmate la 17, a declarat KJ Reena, de la Departamentul pentru Sănătate din Kerala. “Un bărbat în vârstă de 28 de ani şi unul de 55 de ani, aflaţi sub tratament la spitalele din districtul Kozhikode, au murit miercuri, a completat Reena.

Potrivit responsabililor de la Ministerului Sănătăţii, focarul este “localizat” în cele două districte ale statului, Kozhikode şi Malappuram, fără a fi descoperite cazuri confirmate în afara Keralei. Mai multe state indiene au fost în alertă temându-se de răspândirea bolii. Un soldat a murit luni în oraşul Kolkata (est), fiind suspectat de contractarea virusului, după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Kerala.

Sursa virusului nu a fost încă determinată. Binecunoscut în sudul şi în sud-estul Asiei, virusul Nipah este transportat de liliacul frugivor şi este fatal în 70% dintre cazuri. Virusul – ale cărui simptome includ febra mare, durerile de cap, convulsiile şi problemele respiratorii – a fost identificat pentru prima dată în Malaezia în 1998, într-o regiune al cărui nume îl poartă. Virusul Nipah, a cărui transmitere de la om la om a fost semnalată în trecut, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), poate provoca encefalite mortale şi comă. În prezent nu există un vaccin împotriva acestuia.

Alex Militaru