1.2 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 20:55
No menu items!

India: condamnați la moarte pentru violarea și uciderea unei studente

spot_img

Cei patru bărbaţi acuzaţi de violarea în grup, într-un autobuz, a unei studente la New Delhi, în decembrie anul trecut, o faptă care a revoltat India, au fost condamnaţi vineri la moarte de către un tribunal din acest oraş.

Tatăl tinerei  – care a murit din cauza rănilor – s-a declarat „fericit” după această condamnare, apreciind că „s-a făcut dreptate”. Familia cerea pedeapsa cu moartea.

Judecătorul care a prezidat şedinţa a apreciat că acest caz face parte din categoria „crimelor rare”, așa cum este ea definită de Curtea Supremă indiană, justificând pedeapsa cu moartea. „În această perioadă în care infracţiunile împotriva femeilor cresc, tribunalul nu poate să închidă ochii în faţa unui act atât de groaznic”, a declarat judecătorul Yogesh Khanna.

Aplauze au izbucnit atât în sediul tribunalului, cât şi afară, la anunţarea verdictului.

India prevede pedeapsa cu moartea pentru „crime rare”, iar execuţiile sunt excepţionale. În 2004, un bărbat a fost spânzurat pentru violarea şi uciderea unei adolescente în vârstă de 14 ani.

Studenta la fizioterapie, în vârstă de 23 de ani, a fost agresată cu o bară de metal şi violată într-un autobuz, pe 16 decembrie, în timp ce se întorcea de la cinematograf împreună cu prietenul el. Ea a murit din cauza rănilor pe 29 decembrie, într-un spital în Singapore.

E.T.