10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:02
No menu items!

Indemnizații de lux pentru Consiliul de Administrație al ROMATSA

spot_img

ROMATSA

La ROMATSA, instituția responsabilă pentru întârzierea localizării avionului prăbușit în Munții Apuseni, fiecare membru al Consilului de Adminstrație primește lunar o indemnizație de 2.500 euro pentru două-trei ședințe.

Surse avizate din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că indemnizația lunară a fiecărui membru în Consiliu de Administrație al Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian-ROMATSA este de aproximativ 25% din salariul directorului general. „La ROMATSA sunt între una și trei ședințe pe lună. Fiecare membru CA al ROMATSA are o indemnizație de aproximativ 2.500 de euro pe lună. Cei șapte membri CA sunt Cristian Ghibu, Aleodor Frâncu, Bogdan Costaș, Carmen Radu, Valentin Dumitru Cimpuieru, Elena Dobran și Marioara Nițu”, ne-au explicat sursele citate.

Șeful Consiliului de Administrație este Cristian Ghibu, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, apropiat al liberalului Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Cristian Ghibu este cel care a condus și cele două comisii de privatizare a CFR Marfă din 2013, când oficialii Ministerului Transporturilor nu au fost în stare să vândă operatorul feroviar.

Aleodor Frâncu, eternul șef de la ROMATSA, care deși a fost dat afară de premierul Victor Ponta, încă este director remunerat cu peste 10.000 de lei/lună. Acesta este un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Bogdan Costaș este administrator la Aviația Utilitară, firmă care a câștigat în instanță aproximativ 9 hectare din terenul aeroportului Băneasa.

Al patrulea membru al CA este Carmen Radu, director în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară. „Blonda” de la ASF, pe lângă retribuția de cel puțin 5.000 de euro, conform cv-ului este membră și în Consiliul de Administraţie Nucleareletrica.

Valentin Dumitru Cimpuieru, noul director interimar după accidentul aviatic din Munții Apuseni, ocupă și funcția de șef al departamentului tehnic și dezvoltare din ROMATSA. Acesta este angajat al ROMATSA din 1993, când a ocupat funcția de controlor trafic aerian.

Elena Dobran este consilier juridic la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, iar Mărioara Nițu este director în Ministerul Finanțelor.

Ștefan Etveș