1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 13:48
No menu items!

Indemnizație de șomaj pentru absolvenții care au 16 ani

spot_img

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ care au împlinit 16 ani pot beneficia, timp de 6 luni, de o indemnizaţie de şomaj

elevi_liceu

Indemnizație va fi echivalentă cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj. Elevii de liceu trebuie să ceară indemnizația de șomaj  în termen de 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, tinerii pot primi această indemnizaţie dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, la agenţia de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

comunicat ANOFM

Pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii au nevoie de actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii şi adeverinţă medicală “clinic sănătos” sau “apt de muncă”.

S.M.