10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 1:57

Indemnizația de ȘOMAJ, încasată de la 16 ani. Care este valoarea acesteia

spot_img

Absolvenţii a cel puţin 10 clase, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioada de şase luni

elevi

Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, că absolvenţii instituţiilor de învăţamânt, în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, reprezentând 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj (500 de lei în 2014- n.r.).

Aceştia trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite pentru angajare (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenţia de ocupare a forţei de muncă sunt: actul de identitate în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Pentru cei din Bucureşti, adresele agenţiilor locale de sector sunt: pentru sectoarele 1 şi 2 – Str.Spătaru Preda nr.12, corp cladire A, Sector 5, pentru Sectorul 3 – Str.Tăbăcarilor nr.20, Sector 4, pentru Sectorul 4 – Str.Spătaru Preda nr.12, corp cladire B, Sector 5, pentru Sectorul 5 – B-dul Pieptănari nr. 64, Sector 5 şi pentru Sectorul 6 – B-dul Timişoara nr.59, Sector 6.