28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:01
No menu items!

Inculparea Infantei Cristina, sora regelui Felipe al VI-lea, menținută de judecător

spot_img

Infanta Cristina, acuzată de spălare de capitaluri și cooperare la săvârșirea de delicte fiscale

 infanta cristina

Judecătorul José Castro din Palma de Mallorca (Baleare), care instructează dosarul Institutului Noos, la care se bănuiește că au fost deturnate fonduri publice, a menținut miercuri inculparea Infantei Cristina, sora regelui Felipe al VI-lea, pentru presupuse delicte fiscale și spălare de bani și a considerat că ea trebuie să fie judecată împreună cu soțul ei, Ińaki Urdangarin, și cu alte persoane implicate, informează EFE.

Luni, cotidianul El Mundo a dezvăluit pe prima pagină că José Castro ar urma să încheie instrucția acestui caz cu punerea sub acuzare a Infantei Cristina, pentru spălare de capitaluri și cooperare la săvârșirea de delicte fiscale, alături de soțul ei, între 2007 și 2008.

Decizia Tribunalului din Palma de Mallorca este un ultim pas înaintea începerii procedurii judiciare, menționează Reuters. Și împotriva soțului infantei Cristina s-a menținut acuzația de deturnare a câtorva milioane de euro din fonduri publice.

Decizia de miercuri, împotriva căreia se poate face recurs, înaintea începerii unui proces, vine la mai puțin de o săptămână după proclamarea ca rege a lui Felipe al VI-lea al Spaniei.

C.A.