-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 10:15
No menu items!

Incredibilul caz al unui procuror DNA. A cerut jumătate de TIR de facturi pentru a verifica posibile infracțiuni la o companie medicală (Q Magazine)

spot_img

Jumătate de tir de acte ar fi trebuit să se descarce zilele acestea la sediul Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar mai puțin cunoscut și fără nume sonore. Conducerea B Braun România, sucursală a Grupului internațional german  B. Braun Melsungen A.G. din domeniul medical, a făcut plângere penală unui director din Departamentul financiar care percepea comisioane de la clienți, relatează Q Magazine

Potrivit publicației, dosarul se află în instrumentarea procurorului Tudor Ionuț Grigoraș, promovat la DNA în 2015, care, într-un efort profesional demn de lăudat, a cerut spre consultare toate facturile emise de B Braun în perioada reclamată, adică 4 ani de zile.

Surse din DNA au declarat pentru Q Magazine că este vorba de peste 60.000 de facturi, fiecare dintre ele putând avea între una și zece pagini. Mai mult, fiecare factură are un Aviz de însoțire a mărfii, care poate avea, de asemenea, câteva pagini. Practic, toată cantitatea ar fi încăput în jumătate de TIR, ceea ce l-a determinat pe procurorul Tudor Grigoraș să solicite scanarea și predarea pe un CD a tuturor documentelor.

Articolul complet AICI.