14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 18:11

Incidente la vot: PSD – plângere penală la Poliția Dâmbovița

spot_img

Pe mai multe maşini au fost lipite autocolante cu mesaje denigratoare la adresa liderilor PSD

amenda politie

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa au sesizat Poliţia şi Biroul Electoral Judeţean (BEJ) că în noaptea de sâmbătă spre duminică pe mai multe maşini au fost lipite autocolante greu de dezlipit cu mesaje denigratoare la adresa liderilor partidului.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o conduce a formulat plângere penală către Poliţia Judeţeană Dâmboviţa, precum şi plângere către BEJ după ce în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică mai maşini au fost vandalizate în mai multe localităţi, pe acestea fiind lipite autocolante greu de dezlipit, care conţin mesaje denigratoare la adresa lui Victor Ponta şi a PSD.

Ţuţuianu a declarat că este vorba despre maşini parcate pe domeniul public, la Târgovişte, Moreni, Găeşti şi Răcari, şi aparţinând unor persoane “care nu au nicio legătură cu campania electorală”.

Poliţia Dâmboviţa a confirmat că au fost primite sesizări privind incidente de campanie electorală şi că au început cercetările în urma plângerilor primite, reprezentanţii instituţiei neprecizând despre ce sesizări este vorba.

Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a anunţat că a transmis către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa sesizarea PSD privind lipirea de autocolante cu mesaje denigratoare, soluţionarea acesteia nefiind de competenţa Biroului Electoral.

R.D.