13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:15
No menu items!

Incidente armate la Ottawa: Alertă antiaeriană la Washington. Autorul atacului, identificat – VIDEO

spot_img

Un militar şi un atacator au fost ucişi. FBI: Grupul terorist SI are planuri privind atacuri în SUA şi Canada

 canada politie

Focuri de armă au fost trase, miercuri, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului şi la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, anunţă surse citate de postul CBC. Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranţă.

Potrivit FBI, membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri cu privire la comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada.

Autorul atacului armat comis miercuri în Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian în vârstă de 32 de ani, considerat de serviciile de informaţii drept “călător cu grad ridicat de risc” şi căruia recent i-a fost retras paşaportul.

http://www.youtube.com/watch?v=e4SnweR_RBk

Bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a deschis focul în sediul Parlamentului canadian purta “văl islamic”, ceea ce sugerează că ar putea fi vorba de un complot terorist islamist, probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, au declarat oficiali ai poliţiei canadiene.

În acest context, apărarea antiaeriană americano-canadiană (NORAD) a fost pusă în stare de alertă pentru „a fi în măsură să răspundă rapid” oricărui incident care ar putea fi legat de incidentul armat survenit miercuri la Ottawa, au anunțat responsabili militari americani, citați de AFP.

NORAD „a luat măsurile adecvate pentru a putea răspunde rapid în caz de incident care să implice rețeaua aeriană din Canada”, a precizat un responsabil al Pentagonului, sub protecția anonimatului.