15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:54
No menu items!

Incident șocant pe muntele Athos: Preot acuzat că a împuşcat un român

spot_img

Un incident șocant a avut loc pe Muntele Athos. Un român, care riscă să rămână fără picioare, acuză un preot că l-a împușcat, ulterior sfătuindu-l să declare polițiștilor că a fost un accident de vânătoare. În realitate, acesta a tras cu arma după o pisică.

Bărbatul de 51 de ani, care lucra ca muncitor necalificat la un schit de pe muntele Athos, se află acum internat într-un spital din Grecia.

Familia acestuia a cerut ajutorul Consulatului României în Salonic, după ce a văzut că starea bărbatului se deteriorează de la o zi la alta.

Săptămâna trecută, bărbatul a fost împușcat în ambele picioare, chiar de un preot de la schit. Părintele, tot român, s-a înfuriat pe o pisică, așa că a scos o pușcă și a încercat să tragă după ea. Fără să țină cont că, în apropiere, se afla și muncitorul.

În urma împușcăturii, pisica a reușit să scape, însă bărbatul, de 51 de ani, a fost rănit la ambele picioare.

Preotul i-a cerut ca în fața poliției să declare că a fost rănit într-o partidă de vânătoare de mistreți. Bineînțeles, cu promisiunea că va avea grijă de el și că îl va trimite în țară. Bărbatul a rămas însă singur în spital, iar starea lui nu este una foarte bună. În acest moment, medicii spun că este posibil să îi fie amputate ambele picioare, arată Antena 3 CNN.

Adevărul a ieșit la iveală atunci când membrii familiei bărbatului, căzând că starea acestuia nu este una foarte bună, au cerut ajutorul Consulatului. Astfel, bărbatul a dat o nouă declarație în fața polițiștilor, în care să a spus ce s-a întâmplat, de fapt.

Pe numele preotului a fost deschis dosar penal.

                                                                                                               Adina Silav