15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:37
No menu items!

Incident la frontiera României. Un cetățean danez a rupt barierele. Consumase cocaină şi transporta în maşină droguri

spot_img

Un cetățean danez a intrat în România pe la Porţile de Fier II, în judeţul Mehedinţi, fără să oprească la controlul de frontieră. El consumase cocaină şi avea în maşină mai multe feluri de droguri de risc şi mare risc. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, cetăţean danez, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

În urmă cu două zile, în timpul controlului efectuat la PTF Porţile de Fier II, Colonia Porţile de Fier II, cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, individul a pornit în trombă şi a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă.

El a fost urmărit de poliţiştii de frontieră şi a fost, în cele din urmă, blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi.

Cu ocazia testării acestuia cu aparatul DrugTest, individul a fost depistat pozitiv la cocaină.

„În urma controlului autoturismului condus de inculpat au fost identificate 165 comprimate care conţin ca substanţă activă Alprazolam şi 697 comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă”, arată anchetatorii.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de cetăţeanul danez.

                                                                                                                   Adina Silav