15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 18:38

Incident la bordul unei aeronave TAROM

spot_img

Din cauza incidentului, zborul de întoarcere Amsterdam – Bucureşti a avut o întârziere de 30 de minute

TAROM_Otopeni

Un pasager al unei curse Tarom pe ruta Bucureşti – Amsterdam a început să facă scandal la bord şi a fost imobilizat în scaun, de alţi pasageri, până la încheierea cursei.

Reprezentanţii companiei TAROM au precizat într-un comunicat de presă remis vineri că evenimentul s-a petrecut pe cursa RO 363, OTP-AMS, de miercuri, (ora decolare 15.20) şi a fost raportat de membrii echipajului după aterizarea pe aeroportul de plecare.

Unul din pasageri, cetăţean român, a început să strige, neinteligibil, către membrii echipajului şi ceilalţi pasageri, fiind avertizat, conform procedurii, atât verbal, cât şi în scris, de echipajul de cabină şi a comandantului aeronavei cu privire la posibilitatea de a solicita aterizarea de urgenţă pe un aeroport de pe rută.

După această avertizare, pasagerul a dovedit o oarecare înţelegere a situaţiei însă după aterizare a devenit din nou violent fapt care a generat intervenţia spontană a câtorva pasageri pentru a-l calma. Aceştia l-au imobilizat în scaun, cu centura de siguranţă.

Comandantul aeronavei a solicitat asistenţa autorităţilor aeroportului Schipol, iar pasagerul a fost preluat de către acestea.

Zborul 363 a aterizat la timp pe aeroportul din Amsterdam iar zborul de întoarcere AMS-OTP a avut o întârziere de 30 de minute.

Compania Tarom va raporta incidentul către autorităţi în conformitate cu reglementările în vigoare, se mai arată în comunicat.

R.D.