6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:07
No menu items!

Incident în Capitală. Cinci victime au ajuns cu arsuri grave la spital UPDATE

spot_img

foto: pressalert.ro

  • UPDATE

Oficiali din cadrul Poliției Capitalei susțin că cinci persoane, între care doi copii, au ajuns la spital, marţi, în urma unui conflict izbucnit în curtea unei case din sectorul 4 al Capitalei, după ce au fost arse cu ulei încins.

Potrivit polițiștilor, la ora 12.58, la numărul de urgenţă 112 s-a primit un apel prin care s-a semnalat că într-o curte de pe strada Obolului este bătut un bărbat. Însă, când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au constatat că, în afara bărbatului lovit, în curte erau alte cinci persoane care fuseseră arse cu ulei încins şi care aveau nevoie urgentă de intervenţia medicilor.

Polițiștii susțin că în imobilul respectiv locuiesc mai multe persoane care, la ora incidentului, se aflau în curte. Din primele cercetări reiese că, la scurt timp după ce un bărbat a fost agresat, o adolescentă în vârstă de 17 ani a intrat în casă şi a observat, pe aragaz, o tigaie cu ulei care luase foc. Aceasta a luat tigaia şi ar fi aruncat-o în curte, la întâmplare. Uleiul încins a rănit cinci persoane, printre care s-a numărat inclusiv tânăra de 17 ani.

În urma incidentelor, au fost transportate la mai multe spitale din Capitală şase persoane, respectiv bărbatul bătut şi alte cinci persoane cu arsuri.

Alţi doi bărbaţi care, spun anchetatorii, păreau să aibă urme de lovituri, au refuzat internarea.

Cei doi copii arşi, între care unul de un an, au fost transportaţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, au precizat reprezentanţii SMURD. Două femei au ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, cu arsuri pe 16 la sută, respectiv 24 la sută din corp, a declarat Adrian Stănculea, medic specialist ATI.

A cincea persoană arsă, o femeie de 29 ani, a fost transportată la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, cu arsuri la picioare, mâini şi torace. Ea a refuzat însă internarea şi a plecat la copiii internaţi la “Grigore Alexandrescu”.

Bărbatul bătut, în vârstă de 53 de ani, are un traumatism hemitorace şi a fost dus la Spitalul “Sf. Ioan”.

Inițial, reprezentanți ai SMURD precizau că un incident grav a avut loc marți într-o familie din București. În urma acestuia, cinci victime (trei adulți și doi copii) au ajuns cu arsuri grave la mai multe spitale din Capitală.

Potrivit medicilor, unele dintre persoanele implicate în incident s-au stropit, cel mai probabil, cu benzină și și-au dat foc. În urma conflictului, șase persoane au fost rănite, între care și doi copii. Cinci victime au suferit însă arsuri grave și fost preluate de echipaje ale SMURD.

R.D.