23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 12:38

FOTO Incident grav. O parte din tavanul Secției 3 de Poliție s-a prăbușit

spot_img

Un incident deosebit de grav care putea avea urmări tragice a avut loc la Secția 3 de Poliție. O parte din plafon s-a prăbușit. Din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime, dar clădirea este grav afectată. Activitatea instituției va fi mutată într-o clădire închiriată.

Clădirea Secției 3 de poliție este foarte veche și se regăsește de cel puțin un an de zile pe lista clădirilor cu risc seismic din Capitală.

„S-a efectuat deja expertiza tehnică și studiul de fezabilitate, în anul 2020. Ulterior a fost depus la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea obținerii avizelor necesare. Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție. Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentația în vederea obținerii avizelor fiind deja depusă la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea analizării și avizării documentației. După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție”, au anunțat reprezentanții Poliției.

În 2020, responsabilii din Inspectoratul General al Poliției Române au identificat 37 de clădiri cu un grad ridicat de vulnerabilitate, printre acestea și Secția 3 de Poliție la care se adăugau încă 9 sedii printre care 7 secții de poliție. Este vorba despre secțiile 6, 7, 9, 13, 14, 18, sediul SRPT București din Calea Giulești nr. 2-4, sector 6 și sediul I.G.P.R. din Blvd. George Coșbuc nr. 51-61, sector 5.

C.D.