18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 19:59

Incident grav în Franța. Un soldat a tras în polițiști cu o armă de mare calibru. Desfășurare de forțe uriașă în căutarea lui

spot_img

Atacul a avut loc în orașul Le Lardin-Saint-Lazare din regiunea Dordogne, duminică după-amiază. Este vorba despre un fost soldat despre care posturile de televiziune spun că este puternic înarmat care a deschis focul asupra unor polițiști. În căutarea lui au fost mobilizate forțe impresionanate.

Peste 200 de ofițeri îl caută pe atacator, iar mai multe elicoptere survolează continuu zona din jurul orașului Le Lardin-Saint-Lazare, relatează BBC.

Bărbatul are în jur de 30 de ani, este violent și este înarmat cu o armă de mare calibru.

Guvernul local a cerut locuitorilor să rămână în interior.

“Omul s-a dus peste noapte acasă la fosta sa parteneră. A avut loc o dispută care a dus la intervenția jandarmilor și suspectul a tras asupra lor. A fugit apoi în pădurile din apropiere”, a declarat pentru televiziunea BFM prefectul Dordogne Frédéric Périssat.

Franceinfo relatează că incidentul a început sâmbătă seara, când bărbatul l-a atacat pe noul prieten al fostei partenere și l-ar fi împușcat. Femeia și copiii ei nu au fost răniți și sunt acum sub protecția poliției, au spus autoritățile.

Când a sosit poliția, bărbatul a tras asupra ofițerilor, înainte de a fugi în pădure. Până în prezent nu au existat victime în poliție, deși mai multe vehicule au fost avariate.

Primarul din Le Lardin-Saint-Lazare, Francine Bourra, a declarat pentru BFM că suspectul a fost eliberat din închisoare și că purta o brățară electronică. I s-a interzis să viziteze casa fostei partenere.