12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 23:13

Incident de securitate pe Aeroportul Suceava. Cum au ajuns doi bărbați la avion fără să fie verificați

spot_img

SRI și Autoritatea Aeronautică au deschis o anchetă după ce un incident grav de securitate s-a produs pe aeroportul din Suceava. Doi bărbați au ajuns până la scara avionului fără să treacă prin filtre.

Cei doi bărbați au ajuns, duminică, la scara unui avion Tarom, cu destinația Suceava-București, fără să treacă prin filtrele de securitate de pe Aeroportul International ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Angajații aeroportului și-au dat seama că ceva este în neregulă abia atunci când cei doi s-au despărțit, iar unul dintre ei a urcat în aeronavă, având bilet de călătorie spre București, iar celălalt s-a întors pe aeroport.

În acel moment au fost alertate forțele de ordine, iar cei doi bărbați au spus că au trecut prin aeroport fără să se întâlnească cu vreun angajat.

Din primele informații, toți călătorii care s-au prezentat la check-in ieșiseră deja din aerogară pe pistă și atunci angajatul companiei Romanian Airport Services s-ar fi dus la avion pentru îmbarcare, ofițerul SRI s-ar fi dus la baie, iar angajata aeroportului ar fi mers la birou.

Practic, cei doi au intrat în aerogară chiar în momentul în care acolo nu se mai afla nimeni și au ajuns nestingheriți până pe pistă fără să treacă prin filtrul de securitate.

„În prezent se desfășoară un control din partea AACR tocmai pentru a stabili, în baza declarațiilor și a imaginilor, dacă a fost omisă vreuna sau mai multe din măsurile de control de securitate pentru pasagerii zborului intern Suceava – București. După încheierea controlului se va putea avea o imagine clară asupra celor petrecute și a cauzelor care au determinat evenimentul”, a declarat directorul adjunct al aeroportului sucevean, Marius Grosu, pentru obiectivdesuceava.ro.

Cazul este anchetat acum atât de Direcția de Securitate din cadrul Autorității Aeronautice Civile din România, cât și de către SRI.

                                                                                                                Adina Silav