2.5 C
București
marți, 31 ianuarie 2023 - 15:55
No menu items!

Incident aviatic grav la Baza militară Mălina. O aeronavă F-16 a pierdut în zbor rezervorul extern, în timp ce lansa o bombă de antrenament

spot_img

Incidentul a avut loc, marți dimineață, în timpul unor antrenamente cu trageri de luptă. Pilotul a anunțat o urgență majoră și a întrerupt misiunea. Viața nu i-a fost pusă în pericol, au explicat ulterior reprezentanții Forțele Aeriene Române printr-un comunicat de presă.

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, jud. Galaţi. În timpul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei.

„Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol.
Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, transmit Forțele Aeriene Române.

„Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază. O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului”, mai precizează sursa citată.