8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 9:34

INCIDENT AVIATIC: Avion militar rus, aproape de o coliziune cu o aeronavă de pasageri

spot_img

Incidentul a avut loc în contextul intensificării tensiunilor între Moscova şi Occident, din cauza activităţii militare ruse fără precedent în zona Mării Baltice

avion militar

Un avion militar rus a fost la un pas de coliziunea cu o aeronavă de pasageri care decolase din Danemarca, a anunţat sâmbătă armata suedeză, citată de AFP.

Potrivit forţelor militare suedeze, incidentul a avut loc la sud de oraşul suedez Malmo, la scurt timp după ce avionul de pasageri decolase de pe aeroportul internaţional din Copenhaga, în Danemarca. ”Ministerul suedez al Apărării confirmă că este vorba de un avion rus”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor armate suedeze.

Incidentul a avut loc în contextul intensificării tensiunilor între Moscova şi Occident, din cauza activităţii militare ruse fără precedent în zona Mării Baltice. Avioane militare suedeze şi daneze au decolat imediat, ca reacţie la incidentul de vineri, a adăugat acest purtător de cuvânt.

De fapt, avionul rus nu a încălcat spaţiu aerian al Suediei, a afirmat ministrul suedez al apărării, Peter Hultqvist, citat de agenţia TT. Potrivit ministrului, avionul rus zbura fără transponder, un aparat care putea fi detectat de radarul avionului de pasageri.

Hultqvist a denunţat practica “iresponsabilă” a avioanelor ruse de a zbura frecvent fără transponder. “Există riscul producerii unor accidente grave”, a adăugat el.

Potrivit site-ului danez Politiken, avionul de pasageri efectua o cursă spre Polonia.