13.3 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021 - 3:57

INCIDENT ARMAT în Texas: Cel puţin şase persoane au murit, printre care copii

O femeie se află între viaţă şi moarte după ce a fost lovită la cap

focuri de arma

Un bărbat a omorât patru copii şi doi adulţi în cursul unei dispute familiale, miercuri, în Texas (sudul Statelor Unite), după care a fost arestat şi plasat în detenţie, au anunţat surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

De asemenea, o femeie se află între viaţă şi moarte după ce a fost lovită la cap, la Spring, în apropiere de Houston, a anunţat pentru AFP şeful poliţiei comitatului, Ron Hickman, precizând că adulţii ucişi sunt bărbaţi.

Înainte de a fi dusă la spital, femeia rănită a putut indica direcţia în care a plecat suspectul, membru al familiei sale. Poliţiştii l-au urmărit timp de aproximativ 20 de minute, după care l-au blocat pe un drum închis, unde a fost încercuit de 50 de agenţi, cu armele îndreptate împotriva lui.

Bărbatul a fost arestat, a precizat pe Twitter biroul şerifului din comitatul Harris.

Acest incident este cel mai recent din Statele Unite, unde astfel de explozii de violenţă sunt recurente. Preşedintele Barack Obama le-a cerut în iunie americanilor să se supună unui “examen de conştiinţă” în privinţa armelor de foc, a căror circulaţie abia dacă este controlată de Congres, la presiunea grupului de lobby NRA, care se opune oricărui control în privinţa armelor.

D.M.