3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:45
No menu items!

Închisoare pentru greii fotbalului. GALERIE FOTO

spot_img

Curtea de  Apel București a pronunțat, luni, sentința în dosarul transferurilor din fotbal. Greii Ligii I au primit pedepse între trei și opt ani de închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

George Copos a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul transferurilor.

În același dosar a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și președintele clubului de fotbal Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, dar și Mihai Stoica, la patru ani de închisoare cu executare, Cristian Borcea la șapte ani, iar Ioan Becali la opt ani cu executare.

Gheorghe Popescu a primit și el trei de închisoare cu suspendare, ca și Gheorghe Neţoiu. Victor Becali a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe cei opt în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.