9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:12
No menu items!

Închisoare pentru falșii inspectori care au jefuit o casă de schimb valutar

spot_img

Judecătorii de la Parchetul Capitalei s-au pronunţat în cazul escrocheriei de 100.000 de euro de la o casă de schimb de valutar din Capitală, când doi indivizi i-au păcălit pe angajaţi, recomandându-se unul poliţist, celălalt comisar al Gărzii  Financiare. Astfel, Rafaela Preda a primit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare, în timp ce Costel Dănculescu a primit 12 ani de închisoare. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate cu recurs la Curtea de Apel București.

De asemenea, cei doi sunt obligați să plătească 100.000 de euro, suma pe care au sustras-o după ce au întocmit un proces verbal privind aşa zisele nereguli. Deşi au fost surprinşi de camerele video în casa de schimb valutar în ziua furtului, cei au doi au negat în faţa procurorilor că ar fi plecat cu banii.

La audierile de la Parchetul Capitalei, Costel Dănculescu a recunoscut că s-a dat drept ofiţer de poliţie la casa de schimb valutar. De asemenea şi Rafaela Preda a recunoscut că a jucat rolul unui inspctor al Gărzii Financiare. Pe de altă parte însă, amândoi neagă faptul că ar fi plecat cu suma de bani, chiar dacă intenţia lor a fost de a lua bani de la angajaţi. Iar aceştia spun că banii nu există.

În referatul procurorilor de la Parchetul Capitalei, unul din martori , angajată a societăţii spune că Rafaela Preda i-a arătat prin geam o legitimaţie, însă nu a reuşit să observe ce anume scria pe aceasta. De asemenea, a mai observat că Rafaela Preda a scos din geanta cu care venise un formular tipizat. Liliana își mai amintește că, în momentul în care Dănculescu a intrat în casa de schimb valutar, „acesta a ridicat geaca cu care era îmbrăcat, lăsând să se vadă pistolul pe care îl avea dedesubt, în scopul intimidării persoanelor din interior”.