22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:24
No menu items!

Începe procesul criminalului japonezei

spot_img

Astăzi începe procesul criminalului japonezei. Bărbatul acuzat de uciderea tinerei studente venită să predea japoneza la Craiova apare în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti. De caz sunt interesate şi mai multe televiziuni din Japonia, care solicită să filmeze procesul.

 Nicolae Vlad mai este acuzat de alte două crime şi şapte violuri, dar şi de alte infracţiuni cu violenţă.

Conform anchetatorilor, în perioada mai 2010 – august 2012, inculpatul Vlad Nicolae a comis mai multe infracţiuni de violenţă pe raza judeţului Ilfov (în localitatea Baloteşti), precum şi în Bucureşti.

Astfel, în seara zilei de 15 august 2012, în jurul orei 20.30, în incinta Aeroportului internaţional „Henri Coandă”, victima M.Y. (cetăţean japonez, care venea de la Tokio şi intenţiona să ajungă la Craiova) a fost abordată de către inculpatul Nicolae Vlad, care a determinat-o să-i accepte „ajutorul” pentru a ajunge la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că Vlad Nicolae, deşi neşcolarizat, are cunoştinţe minimale de limba engleză. În acest context, inculpatul a convins-o pe victimă să urce într-un taxi parcat în afara aeroportului, în apropiere de DN1, spunându-i că o va duce la o gară, însă a cerut şoferului să meargă în direcţia opusă Bucureşti-ului, către Baloteşti, iar imediat după localitatea Otopeni, în zona pădurii, i-a cerut să oprească taxi-ul, după care au coborât.

În momentele ulterioare, inculpatul a tras-o cu forţa pe victimă în pădurea care mărgineşte drumul public, unde, prin exercitarea de violenţe, a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, după care a ucis-o prin comprimare toracică şi prin strangulare (comprimare cervicală), acoperind, apoi, cadavrul cu vegetaţie (frunze uscate), pentru a îngreuna descoperirea acestuia.

Concluziile raportului medico-legal întocmit în cauză au relevat faptul că moartea victimei M.Y. a fost violentă; aceasta a fost cauzată de o asfixie mecanică, prin comprimare buco – cervico – toracală. D.M.