23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 19:13

Începe ofensiva navală a Franței contra ISIS. VIDEO

spot_img

Portavionul francez Charles de Gaulle, trimis în estul Mării Mediterane, în largul coastelor Siriei, îşi va putea trimite, de luni, avioanele de vânătoare în operaţiuni împotriva grupării Stat Islamic, a anunţat duminică ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

Franţa şi-a intensificat operaţiunile împotriva grupării teroriste Stat Islamic, trimiţând încă de duminica trecută zece bombardiere franceze să atace dur poziţiile organizaţiei.

Preşedintele Francois Hollande a anunţat luni, în discursul rostit în faţa membrilor Parlamentului, reuniţi la Versailles, că portavionul Charles de Gaulle va ajunge în estul Mării Mediterane pentru a tripla capacităţile de atac.

Cu 26 de avioane de vânătoare la bord – 18 avioane de vânătoare Rafale şi opt Super Etendard -, portavionul Charles de Gaulle va creşte considerabil capacitatea forţelor aeriene franceze în regiune, reducând timpul de zbor pentru misiunile din regiunea golfului.

„Portavionul va fi operaţional de mâine (…), va fi în măsură să acţioneze începând de mâine (luni – n.r.), a declarat Le Drian pentru postul de radio Europe1, la nouă zile după atentatele de la Paris, revendicate de gruparea Stat Islamic, care s-au soldat cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

https://www.youtube.com/watch?v=nJPWzLaE_XQ

Emanuel Stan