23.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 11:39
No menu items!

Începe încărcarea cu apă a instalațiilor de căldură din Bucureşti. Anunţul făcut de Termoenergetica

spot_img

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat că începe luni încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare, în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024.

Data exactă când românii vor avea căldură în calorifere va fi anunţată ulterior, precizează compania.

„Rugăm clienții companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că este obligația asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/ 2018.

Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, a transmis, vineri, Termoenergetica.

                                                                                                                   Adina Silav