18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:34

Începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie. Vor fi folosite doar vaccinurile Moderna și Johnson&Johnson

Aproximativ 3.000 de medici de familie din toată țara s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID-19 a populaţiei, reprezentând o treime din totalul medicilor care au contracte cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a anunțat că românii se vor putea vaccina direct în cabinetele acestor medici de familie începând cu data de 4 mai.

 

Valeriu Gheorghiță a explicat într-o emisiune televizată de ce nu s-au înscris mai mulți medici de familie în programul de vaccinare direct în cabinet.

„Mare parte dintre medicii de familie sunt implicaţi în centrele de vaccinare care deja funcţionează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare, să ai grijă şi de ceilalţi pacienţi”, a explicat Gheorghiță la Digi 24.

Pentru început vor fi administrate doar serurile Moderna şi Johnson&Johnson. Serul de la AstraZeneca va fi distribuit doar la cerere.

“Vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor solicita, îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a mai spus Gheorghiță.